torsdag 22 januari 2009

Erkan till Turkiska Besiktas.

Precis som media har rapporterat de senaste dagarna så har Erkan Zengin lånats ut till Besiktas. Villkoren påminner om Pauliho och Egurens utlåningar med köpopinion. Hammarby verkar ha gått med på en utlåning med fast köpesumma om Erkan förlängde kontraktet med ett år.

Med Erkans utlåning så hamnar återigen en Hammarbyspelare i utlandet och Hammarby har fått betalt. Sedan Kennedy lämnade, kan jag endast minnas att Ante, Pablo och PFO lämnat klubben gratis, om man tar i beaktning spelare som Hammarby har velat behålla och inte lagt av som elitspelare. Kaos var ett special fall där den lilla norrmannen försvann för en ringa summa pga. sjukdom. Men annars har Bajen sålt Salle, Max, Runström, Jeff, Stoor, Paulinho, Euguren, Petter och några till. Dessutom har Paulinho och Erkan lånats ut. Tidigare tappade Bajen, som regel, sina bästa spelare utan att få betalt. Numera får föreningen i vart fall pengar för spelarna. Nästa steg blir att få upp priset på spelarna. Men Hammarby är i vart fall på rätt väg.

Finns det då någon guldklimp i dagens trupp?
Närmast på tur står Charlie Davis. Fortsätter han att utvecklas kan det bli en riktigt bra affär för Bajen och Hammarby skulle kunna närma sig dom belopp som Malmö FF fått ut av liknande affärer.

Inga kommentarer: