lördag 28 februari 2009

Februariellvan

Då blir det andra elvan för säsongen. Elvan är framför allt baserad på de två träningsmatcherna som spelades i helgen mot Norrköping och Östersund.

Februarielvan för mig är följande elva:


----------------------Poppen-----------------------
David-------- Traoré ---------Igor -----------Emil
---------------Chanko------Mikkel-----------------
Haris-------------------------------------------Helg
----------------------Castro------------------------
----------------------Charlie------------------------

Motivering:

Precis som föra månaden så väljer jag att spela med två stycken defensiva mittfältare centralt. Detta medför att yttermittfältarna får friare roller vilket också överensstämmer med hur Bajen matchades under lördagen.

Poppen är fortfarande kvar i mål i brist på konkurrens. David är kvar som högerback men behöver helt klart höja sig för att behålla platsen. Huvudkonkurrenten José övertygade inte i lördags och därför behåller David platsen. Jag tycker att David måste höja sig. Framför allt i sitt offensiva spel. Med nuvarande spelsystem är det väldigt viktigt att ytterbackarna fyller på i anfallen och skapar alternativ när yttermittfältaren drar sig inåt i banan.

Traoré tar högermittbackplats efter en stabil insatts mot Norrköping och förpassare José till bänken. José övertygade inte som ytterback mot Östersund. Trots det så tror jag att med Igor, Monday samt Törnstrand som konkurrenter i mitten så blir det nog störst chans på kanten för José. Konkurrensen om mittbacksplatserna har helt plötsligt blivit riktigt bra. Som vänsterinnerback väljer jag Igor men jag kunde lika gärna valt Monday. Jag försvarar mitt val med att jag tycker Igor utstrålar större ledaregenskaper och ett bättre passningsspel. Igor kan bli den ledaren som försvaret saknat sedan Petúr lämnade. Å andra sidan mötte han sämre motstånd än var Monday gjorde. Emil blir kvar på vänsterkanten. Mot Norrköping var Emil spel omvänt mot David. Emil var okej framåt men virrig i positionsspelet bakåt vilket han måste jobba på.

Som defensiva innermittfältare är valet enkelt. Gaete dominerade inte mot Östersund vilket han måste göra för att ha en startchans. Mikkel överglänste en okej Chanko mot Peking och eftersom Söderström är skadad så blir dessa två startmän i februari. Men jag tror att det kommer bli en hård kamp mellan Söderström och Mikkel om platsen bredvid Chanko. Centralt bakåt ser det spännande ut. Både de defensiva mittfältarna och mittbackarna ser bra ut och framför allt finns det både tyngd och rutin. När dessutom Rami kommer tillbaka så kanske vi slipper leva med hjärtat i halsgropen så fort bollen dimper ned i Bajens straffområde.

Så till det stora sorgebarnet just nu, yttermittfältarna. Helg levererade en okej insatts i lördags och gör vad som kan förväntas av honom och därför är han just nu självskriven. Däremot tycker jag Haris inte alls kommer upp i den nivån som han måste hålla. Bajen kom knappt runt på Norrköpings vänstersida och det var inte på grund av att Gunnarsson blivit snabbare en tidigare eller brist på bollar att jobba med. Snarare var det omständigt, uteblivna djupledslöpningar och tendens till att göra allt krångligare än vad det är. Freddy Söderberg och Maic spelade på kanterna den andra matchen men inte heller dom imponerade, om man bortser från 20 minuter av Maic och Freddys framspelning till målet, så såg det segt ut. Både Maic och Freddy är väldigt nära en startplats, på Haris bekostnad, om spelarna lyckas höja sig lite. Haris får i brist på annat en plats i februarielvan.

Förra månaden var Castro högerbräddare. Castro var bäst av alla under första halvleken men mattades i andra i lördags. Klarar Castro att spela lite enklare så blir han perfekt som släpande forward. Castro flyttas därför upp från högermittfältet till släpande anfallare på bekostnad av Nathan. Nathan gjorde en stabil insatts men dominerande inte mot sämre motstånd och åker ur min startelva.

Charlie är självskriven som spets i anfallet.

Inga kommentarer: