måndag 13 april 2009

Hammarby – Gefle

Hemmapremiär, hyggligt väder, mycket folk, en knappt godkänd första och en urusel andra halvlek är mina intryck.

Jag tycker att Bajen var ganska okej framåt i första men släpper till allt för klara och enkla målchanser bakåt. Gefles mål i första är en situation där Traktorn trycker ned Mikkel i en nickduell vilket gör att bollen stutsar till en Gefle spelare som passar ut den på kanten för inlägg där inlägget styrs in i mål av Emil. Personligen tycker jag inte att Emil ska lastas för detta utan snarare Traktor.

Bajens mål är riktigt snyggt. En upprullning av Fredrik, Castro, Emil och tillslut Charlie som hänger den vid första stolpen.

Gefles andra mål är en riktigt bra prestation av deras anfallare men återigen är det Traktor som förlorar en duell. Även Igor är lite väl passiv men lyckas i vart fall tränga ut anfallaren lite. Poppen står kvar på mållinjen som vanligt och släpper in den mellan bena.

Sett över hela matchen borde Bajen fått med sig minst en poäng kanske tre. Men efter lagets andra halvlek så kan an inte vara annat en besviken. Ingen forcering, ingen glöd och bytena som gjordes visar tyvärr att bänken är väldigt tunn.

Vid diskussioner senare på kvällen var det många som kritiserar den defensiva taktiken. Problemet som jag ser det är att Bajen måste vara defensiva eftersom dels så saknar vi kreativa offensiva spelare och dels inger Poppen inget förtroende. Traktor har inte vart speciellt lyckad i dom två inledande matcherna och jag skulle gärna se att José fick chansen som är snabbare. Tittar man på den första halvleken så skapar Bajen en handfull chanser framåt. Problemet är att laget släpper till för mycket bakåt under samma period. I andra halvlek kommer Hammarby upp i press på tok för sent. Vilket gör att laget inte vinner boll som man gjorde under perioder i första och då klarar man inte av att skapa någonting.

Målet var frukten av ett fint passningsspel men i år tror jag inte att Bajen klarar av att möta ett samlat försvar utan det är viktigt att laget vinner boll och går på snabba avslut.

Inga kommentarer: