måndag 18 maj 2009

Hammarby-Malmö

ÄNTLIGEN!
Vinst mot Malmö hemma. Ingen strålande match men vilken kämpa insatts och offervilja. Många är vi som klagat på inställningen och uppenbart har vi haft rätt. Traktorn visade varför han blev så älskad när han var här på lån. Stenhårda och vältajmade tacklingar gjorde att ägde sin kant, speciellt i första.

Varför vann Bajen?

Inställningen, Charlie Davis och tur.

Malmö var klart bättre och skapade mängder av målchanser men det vara inte Poppen som räddade Bajen utan snarare Malmö som brände. Hammarby hade radikalt ändrat sitt sätt att spela på. Långa bollar direkt efter att man vunnit boll var medicinen och sedan ett stenhårt försvarsarbete. Även fast det var oerhört skönt så tror jag inte att detta är framtidens fotboll. Däremot så måste man använda sig av detta spelsätt mycket oftare och framför allt under delar av matcherna. Under säsongen har det vart på tok för omständigt medan motståndarna har spelat precis som Hammarby gjorde mot Malmö.

Under säsongen när Hammarby vunnit boll så har det rullats bakåt och i sidled konstant. Vilket har fått konsekvensen att Bajen alltid möter välorganiserade försvar. Bajen måste variera mycket mer med tidiga långa bollar för att hota motståndarna på flera olika sätt. DVS en kombination av det man gjorde mot Malmö och det man gjort tidigare under säsongen.
Det känns å skönt var inställningen som framför allt Traktorn, Monday, Igor och Fredrik Söderström visade. Vilket fick övriga spelare att lyfta sig. Vi ska inte glömma att Bajen tvingades till två tidiga byten på grund av skador. Monteiro gick in och gjorde sin bästa match för året och Geten visade varför kommer att ta över i mitten.

Castro var okej men fick inte riktigt till det. Dock hade han ett riktigt fint skott. Charlie’s mål var mycket snyggt. Han måste vara kvar säsongen ut och sedan är det inte mycket att göra annat än att sälja honom under vintern.

Inga kommentarer: